Featured

    Important Posts

Search For Any Latest Schools News Below


2016/17 30 JAMB Recommended Book Questions And Answers "The Last Days At Forcados High School" By AH Mohammed


2016/17 JAMB QUESTIONS AND ANSWERS OF THE BOOK THE LAST DAYS AT FORCADOS HIGH SCHOOL
Below are questions and answers from the jamb recommended book which can help you in revision,
2016/17 JAMB QUESTIONS AND ANSWERS OF THE BOOK THE LAST DAYS AT FORCADOS HIGH SCHOOL

Question 1

Mr Vann is the

A. Mathemaatics Teacher

B. English teacher

C. Chemistry teacher

D. Physics teacher(Correct)

Question 2

Efua shared her life experience with

A. Nene Ekpo (Correct)

B. Mrs Tanimoro, the guidance counsellor

C. Mr Mallum

D. Mrs Ekpo

Question 3

 __________ photocopy Efua’s letter to Miss, Novi and circulate it in the school

A. Nene Ekpo

B. Jolly Stephens(Correct)

C. Ansa Izaegbegbe

D. Seyi Lawal

Question 4

One of these do not attend the same primary school with with Jimi Solade

A. Nene Ekpo

B. Jolly Stephens(Correct)

C. Efua Coker

D. Ansa Izaegbegbe

Question 5

________ violated and intimately harassed Efua

A. Jimi Solade

B. Jolly Stephens(Correct)

C. Efua’s stepfather

D. Ansa Izaegbegbe

Question 6

________ violated and intimately harassed Efua

A. Jimi Solade

B. Jolly Stephens(Correct)

C. Efua’s stepfather

D. Ansa Izaegbegbe

Question 7

___________ arrived from United Kingdom for the burial of Kemi

A. Femi (Correct)

B. Wole

C. Uncle Kazeem

D. Aunt Memunat

Question 8

The head girl of Forcados high school is

A. Efua

B. Nene

C. Ada(Correct)

D. Caro

Question 9

Why did the Principal of Forcados High School choose to reinvestigate the theft of the laboratory equipment?

A. He knows Jimi Solade couldn’t do such things

B. He knows some bad gangs must have influenced Jimi Solade

C. Efua challenge at him during Jimi’s public apology(Correct)

D. intervention of uncle Kazeem

Question 10

_______ is nicknamed cane by the student

A. Mr Bade(Correct)

B. Mr Vann

C. Miss Agbenenovi

D. Mr. Mallum

Now Its Your Turn To Answer The Below Questions And Post Them Via The Comment Box Below.

Question 11

Aunti Moni is

A. Mrs Solade

B. Mrs Alli

C. Mrs Ekpo

D. Mrs. Izaegbegbe

Question 12

The name of the website you are using is_____________

A. www.elitesplanetblog.com

B. www.elitesplanet.blogspot.com

C. www.elitesplanet.blogspot.co.uk

D. All of the above

Question 13

The principal of Forcados high school is

A. Mrs Obanje

B. Mr Mallum

C. Mr Vann

D. Mr Salami

Question 14

The principal of Forcados high school is

A. Mrs Obanje

B. Mr Mallum

C. Mr Vann

D. Mr Salami

Question 15

Choose the option nearest in meaning to the word or phrase in italics. The athlete is proud to be in the 'vanguard' of sports development.

A: leading position

B: leading position

C: emerging position

D: unforgettable passion

Question 16

Ansa wants to study

A. Electrical Engineering

B. Architecture

C. Medicine

D. Fine art

Question 17

_______ is the head boy of Forcados High School

A. Seyi Lawal

B. Jimi Solade

C. Ansa Izaegbegbe

D. Jolly Stephens

Question 18

Efua danced with _________ at Mid-term dinner of Forcados high School

A. Jolly

B. Jide

C. Jimi

D. Ansa

Question 19

Choose the option nearest in meaning to the word or phrase in italics. Mohammed does his work with so much 'ardour'.

A: discouragement

B: knowledge

C: indifference

D: enthusiasm

Question 20

________ is fond of Jimi and called him by his full name Akinjimi

A. Risikat

B. Mama Silifat

C. Funmi

D. Aunt Moni

Question 21

Unlike Jimi, Efua is:

A. not close to her mother

B. is good in all subject

C. close to her mother

D. none

Question 22

Funmi’s reason for remarry is

A. for better life

B. to have a man assist her in upbringing her only daughter

C. to have more assistance

D. for financial assistance

Question 23

_______ has unspoken contest will Jimi over chemistry result

A. Ansa

B. Seyi

C. Eze

D. Jolly

Question 24

Efua can be described as

A. arrogant

B. liar

C. unfortunate and victim of circumstances

D. spoilt child

Question 25

According to the principal Miss. Agbenenovi is to occasionally fill in for

A. Mr Mallum

B. Mr Bade

C. Mr Mallum

D. Mr Salami

Question 26

Mrs. Kemi Solade died of

A. cancer

B. shock

C. ovarian cancer

D. hypertension

Question 27

Mrs. Kemi Solade died of

A. cancer

B. shock

C. ovarian cancer

D. hypertension

Question 28

Efua’s attitude to people must have been influenced by

A. lack of motherly trust

B. lack of motherly attention

C. memory of intimate harassment and violation

D. all of the above

Question 29

Choose the option nearest in meaning to the word or phrase in italics. I am tired of your 'eternal' argument

A: constant

B: useless

C: open

D: constant

Question 30

The rhymers are :

A. the choir of St. Catherine School

B. Jimi, Ansa and Nene

C. group of five boys at Forcados high school

D. Some girls at Forcados High School

NOTE: The First Student To Answer All Questions Correctly Wins A PRIZE From Us.

Compiled And  Posted By Admin Joy Love!!!

👉2017 JAMB, WAEC, NECO, NABTEB Students Join Our Group For Latest Update Now

👉Like Us On Facebook Page Here

👉Follow Us On Twitter Here

→Read Our Previous Post

→Read Our Next Post

About Author: author Oscar Emmanuel Chineks is the founder and editor of ElitesplanetBlog. He loves to share education news from various sources to keep readers informed.Read More...

Join him on Google+ | Facebook | Twitter | Linkedin

Get Latest University, Polytechnics, Colleges, Admission News And Updates Straight To Your Email Daily
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

4 Top Commenters

11.B
12.A
13.B
14.B
15.C
16.B
17.A
18.B
19.D
20.B
21.B
22.A
23.C
24.C
25.D
26.C
27.C
28.D
29.A
30.C. Thanks pls do mark me so as know where am standing. Am johnny1 by name

Reply

Johnny Thanks For Creating Out Time To Answer I Give You 90/100.
Goodluck

Reply

11. B
12. A
13. B
14. B
15. C
16. B
17. A
18. B
19. D
20. B
21. A
22. B
23. C
24. C
25. D
26. C
27. C
28. D
30. C

Reply

Thanks Tijani Yakubu For Stopping By, I Rate You 98/100. Congrats!!!

Reply

Post a Comment

We Appreciate And Welcome Comments... Please Try To Drop Your Comment Or Views For This Post....

Note : All Comments Are Moderated And No Spamming
Text/Whatsapp: +2348107431933.
Available Monday-Friday -10am-6Pm

  • Total Visits

    Copyright © University, Polytechnic, Colleges Admission And School News | Designed By MR CHINEKS